Sprekers

Het Februaricongres: The green edition zal geopend en afgesloten worden door verschillende sprekers. Zij komen ieder hun eigen kant van duurzaamheid belichten, om zo te laten zien dat duurzaamheid meer is dan alleen maar groene stroom. 

We trappen de avond af met Bob Hendrikx – master student aan de TU Delft en oprichter van The Motown Movement
Een huis kopen van één maand stufi om deze te verduurzamen, in Detroit. Dat is de uitdaging die de drie architectuur studenten van TU Delft zijn aangegaan. Tijdens hun studie vroegen ze zich constant af waarom niet iedereen vecht tegen klimaatverandering, terwijl we met de huidige technologieën zoveel kunnen. We kunnen oude, afgebrokkelde huizen veranderen in zelfvoorzienende huizen over de hele wereld, maar toch hebben we een gebrek aan inspiratie, motivatie en het in staat stellen van anderen om hetzelfde te doen. Op deze manier maakt bijna niemand gebruik van de huidige technische innovatie. 
Daarom is het doel van The Motown Movement om de strijd tegen klimaatverandering aan te gaan en dit doen ze door duurzame huizen voor iedereen toegankelijk te maken. Ze willen inspireren en anderen motiveren om actie te ondernemen. Niet alleen voor persoonlijk financieel voordeel, maar vooral om de toekomstige wereld en generaties te helpen. Twee vliegen in één klap. 

Na de pauze zal de avond worden afgesloten door de laatste twee plenaire sprekers. Een daarvan is Merwin de Jongh – oprichter en CTO van Building Blocks, een toonaangevende speler in de Nederlandse Data Science markt. Building Blocks voorspelt het consumentengedrag voor retailers en verzekeraars, zodat zij hun aanbod kunnen personaliseren naar de individuele behoeften van de consument. Naast een flink pak technische kennis over de laatste data science technieken en zijn rol als CTO, is het Merwin’s persoonlijke missie om de wereld te laten zien dat werken vooral leuk moet zijn. Door invulling te geven aan deze passie heeft hij bij Building Blocks een cultuur gecreëerd die naadloos aansluit bij de huidige tijdsgeest, waarin mensen worden uitgedaagd om het maximale uit zichzelf te halen!

Tijdens het congres zal Merwin het hebben over hoe duurzaamheid een grote rol speelt binnen de cultuur van een bedrijf. ‘Het moderne werken’ is de afgelopen jaren in veel gehoorde term. Veel bedrijven adverteren er mee en de nieuwe generatie werknemers is zich er van bewust dat cultuur minstens zo belangrijk is als grootte of bekendheid van de organisatie. Het draagt direct bij aan je persoonlijke motivatie en werkgeluk. Maar wat betekent dit nou eigenlijk in de praktijk? Welke fundamenten liggen er aan ten grondslag en hoe creëer je een cultuur die naadloos aansluit bij de huidige tijdsgeest? In deze presentatie zal Merwin zijn visie hierop delen en laten zien dat werken vooral leuk moet zijn!

Als afsluiter komt Milan Meyberg – Revolution manager bij DGTL ons vertellen hoe DGTL haar festivals zo duurzaam mogelijk maakt en ernaar streeft om in 2020 volledig circulair te zijn. Milan is al vijftien jaar actief in de Nederlandse evenementen industrie, waar hij organisatorische grenzen verlegd in Groningen en Amsterdam. Na jarenlang gewerkt te hebben als event manager bij nachtclubs en festivals als Studio 80, Paradigm en DGTL begon hij steeds meer interesse te krijgen voor duurzaamheid. Gedurende zijn werk bij Paradigms ‘Part of the Shift’ campagne, was zijn doel om het voormalige Groningen Suikerunie om te zetten in het eerste zelfvoorzienende festival van Nederland. 

Momenteel is Milan werkzaam bij DGTL. DGTL is een van de grootste techno-festivalorganisatoren in Nederland, die zich niet alleen bezighoudt met een goede line-up, maar ook met duurzaamheid. De organisatie streeft ernaar om in 2020 het eerste circulaire festival te zijn dat volledig afval- en uitstoot vrij is. Hun harde werken is nu al beloond met de  befaamde DAM-prijs voor de meest duurzame onderneming in gemeente Amsterdam. Ook hebben ze al de prijs gewonnen voor meest duurzame festival van Spanje en zijn ze genomineerd voor ‘Outstanding Green Event’ in de Verenigde Staten.