MAURITS GROEN

Je kent hem misschien van één van zijn succesvolle uitvindingen: de WakaWakalamp. Deze lamp werkt op zonne-energie en is dus ook inzetbaar in derde wereldlanden (waar een gebrek aan stroom is en overvloed aan zon)!

Daarnaast nam hij het succesvolle initiatief tot het volledig klimaatneutraal maken van het FIFA WK voetbal in 2010. 

Verder is hij na zijn studie in ‘political science’ werkzaam als communicatieadviseur op het gebied van duurzaamheid en is hij actief (geweest) of zelfs founder van bedrijven als Kipster en WholyGreens.

Hij is razend enthousiast om te komen spreken. Wat zeker goed zal komen met alle ervaring die deze man al heeft!

THIJS SWINKELS

Als Tilburgse student heb je het misschien wel eens zien zitten op het Pieter Vreedeplein: Brownies&downieS. Misschien heb je er zelf wel eens wat gegeten?

Trots zijn wij om te mogen vertellen dat wij de oprichter en mede-eigenaar van dit bijzondere concept mogen verwelkomen op ons congres.

Wil jij alles horen over hoe en waarom Thijs deze formule is begonnen? En waarom hij op deze manier zijn steentje bijdraagt aan de maatschappij? Dan ben je op 10 februari aan het juiste adres bij de concertzaal van de Schouwburg.

SANDRA VAN BEEST

Sandra is de Founder van FinTech Startup The Social Handshake. Met The Social Handshake maakt ze goed doen makkelijk, o.a. via LoonGift.

Waarom? Iedereen is feilbaar, bij zelfs de meest idealistische student kan het voorkomen dat ze over 5 jaar in de spiegel kijken en ontdekken dat ze nog bar weinig bijdragen aan een betere wereld. Daarom maakt ze goed doen makkelijk. Zodat iedereen met goede intenties bij kan dragen. Het overkwam haar zelf. Begonnen in de goede doelen sector maakte ze de overstap naar het bedrijfsleven. Het was druk en heel geleidelijk ging ze daar steeds wat minder bijdragen, tot ze een wake-up-call kreeg. Haar dochter werd geboren rond de tijd dat de crisis in Syrië zich afspeelde. Net als velen wilde ze wat doen. Maar ze realiseerde zich ook dat ze vrijwel niets meer bijdroeg aan een betere wereld. Na enige rondvraag, bleek dat velen nog maar weinig deden met hun idealen. Maar aan de goede intenties lag het niet.
Benieuwd hoe je kunt voorkomen dat straks hetzelfde met jou gebeurd? Inspiratie nodig hoe je (meer) uiting kunt geven aan je idealen? Sandra vertelt er graag over tijdens Het Februaricongres 2022!