JAN JONKER

Jan Jonker is een Nederlands bedrijfskundige, methodoloog, organisatieadviseur, hoogleraar duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en hoogleraar sociaal ondernemen & nieuwe businessmodellen aan de Toulouse Business School.

Jonker schreef, schreef mee en redigeerde meer dan 25 boeken. Hij is bekend van zijn werk over duurzaam ondernemen en het maatschappelijk verantwoord ondernemen van bedrijven, waarvoor hij in 2016 is onderscheiden met een Duurzaam Lintje.

Deze man is zeker zo wijs als jij denkt. Hij zal dan ook Het Februaricongres aftrappen met alle informatie die je moet weten om de rest van Het Februaricongres met genoeg kennis en een kritische blik te bekijken! 

THIJS SWINKELS

Als Tilburgse student heb je het misschien wel eens zien zitten op het Pieter Vreedeplein: Brownies&downieS. Misschien heb je er zelf wel eens wat gegeten?

Trots zijn wij om te mogen vertellen dat wij de oprichter en mede-eigenaar van dit bijzondere concept mogen verwelkomen op ons congres.

Wil jij alles horen over hoe en waarom Thijs deze formule is begonnen? En waarom hij op deze manier zijn steentje bijdraagt aan de maatschappij? Dan ben je op 9 mei 2022 aan het juiste adres bij de Schouwburg van Tilburg

.

SANDRA VAN BEEST

Sandra is de Founder van FinTech Startup The Social Handshake. Met The Social Handshake maakt ze goed doen makkelijk, o.a. via LoonGift.

Waarom? Iedereen is feilbaar, bij zelfs de meest idealistische student kan het voorkomen dat ze over 5 jaar in de spiegel kijken en ontdekken dat ze nog bar weinig bijdragen aan een betere wereld. Daarom maakt ze goed doen makkelijk. Zodat iedereen met goede intenties bij kan dragen. Het overkwam haar zelf. Begonnen in de goede doelen sector maakte ze de overstap naar het bedrijfsleven. Het was druk en heel geleidelijk ging ze daar steeds wat minder bijdragen, tot ze een wake-up-call kreeg. Haar dochter werd geboren rond de tijd dat de crisis in Syrië zich afspeelde. Net als velen wilde ze wat doen. Maar ze realiseerde zich ook dat ze vrijwel niets meer bijdroeg aan een betere wereld. Na enige rondvraag, bleek dat velen nog maar weinig deden met hun idealen. Maar aan de goede intenties lag het niet.
Benieuwd hoe je kunt voorkomen dat straks hetzelfde met jou gebeurd? Inspiratie nodig hoe je (meer) uiting kunt geven aan je idealen? Sandra vertelt er graag over tijdens Het Februaricongres 2022! 

 

MATHEW WELSON

Mathew Welson is één van de eigenaren van Peukenzee! Peukenzee is opgericht om mensen bewust te maken van al het peukenafval dat dagelijks op de grond ligt. Daar wordt de wereld niet beter van.

Om de wereld wél beter te maken heeft een onderneming duurzame uitgangspunten nodig, zoals mens, natuur en maatschappij. Geld verdienen komt op de 2e plaats. Ik vind dit ontzettend belangrijk, want dit gaat over onze eigen toekomst. Door deze manier van ondernemen haal ik de meeste voldoening uit mijn werk en blijf ik gemotiveerd om te ondernemen met een missie.