Spreker: Ilse Baijens

Ik ben Ilse Baijens, 27 jaar oud en sinds 2016 ben ik werkzaam als advocaat bij BRONSGEEST DEUR Advocaten | Ius Laboris Netherlands | Global HR Lawyers in Amsterdam. Ik ben in 2016 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in de master Recht en Onderneming met het accent op arbeidsrecht.

Mijn baan als advocaat vind ik te gek! Ik adviseer zowel internationale- als Nederlandse ondernemingen op het gebied van arbeidsrecht en medezeggenschap en ben het meest in mijn sas als ik met zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten en landen tegelijk kan samenwerken. Ik richt me in mijn werk voornamelijk op herstructureringen, privacy- en gegevensbescherming op de werkvloer, ziekteverzuim en telewerken.

Het allermooiste aan arbeidsrechtadvocaat zijn is (I know cliché) dat geen dag hetzelfde is. Het ene moment zit je met de vakbond aan tafel, het andere moment moet je met spoed adviseren over een ontslag op staande voet, sta je in de (tegenwoordig ‘online’) rechtbank, ben je aan het onderhandelen of bij een cliënte op bezoek in een fabriek ter voorbereiding van een reorganisatie. Het is bijna onmogelijk om je aan een planning te houden en er gebeuren elke dag dingen die je niet had verwacht en dat vind ik: top.

Naast mijn werk als advocaat publiceer ik regelmatig in verschillende vakbladen (ArbeidsRecht, Tijschrift voor Ontslagrecht) of schrijf ik een opinie. Dit dwingt me om af en toe langer stil te staan bij een bepaald onderwerp, iets helemaal uit te dokteren en mijn eigen mening te geven over een bepaald juridisch vraagstuk. En natuurlijk om af en toe eens lekker te schoppen tegen de heersende leer.

Tot slot ben ik (sinds vorig jaar) oprichter en voorzitter van de vereniging voor Jonge Privacy Advocaten Nederland. Met deze vereniging organiseren we leuke en leerzame events voor advocaten met 7 jaar ervaring of minder op het gebied van privacy recht.

Kortom: never a dull moment in het leven van een jonge arbeidsrecht advocaat en daar krijg ik mega veel energie van!

Heb ik ook nog een leven daarnaast? Jawel! Samen met mijn vriend Thijs woon ik in ons heerlijke (in verbouwing) huis in de stad in Utrecht aan het water. We varen graag na een dag hard werken samen met wat vrienden met ons bootje genaamd ‘Captain Massouri’ over de Utrechtse grachten. In het weekend ben ik te vinden op het water en zeil ik graag wedstrijden, in de vakanties vind ik het leuk om te backpacken en te wintersporten. Oh en niet te vergeten:  ik ben dol op alles wat met wijn en eten te maken heeft (vooral zelf eten, niet maken).

Ik voel me vereerd om te mogen spreken op Het Februaricongres en heb nu al zin om met Tilburgse studenten te praten over het moreel kompas en de arbeidsmarkt!