Voorgaande edities

Het Februaricongres wordt al 12 jaar georganiseerd door studenten van T.S.R. Vidar. Hieronder zijn enkele ervaringen te lezen van sprekers en voorzitters die op eerdere edities van Het Februaricongres stonden.

Jerre Maas

Dagvoorzitter 2014

Vele (student)congressen heb ik de afgelopen jaren voorgezeten, maar weinig zijn er zo professioneel en strak georganiseerd als het februaricongres. Ze weten niet alleen topsprekers aan zich te binden, maar de faciliteiten zijn uitstekend verzorgd en het programma sluit ieder jaar perfect aan bij het thema en de maatschappelijke ontwikkelingen. Het februaricongres is mijns inziens één van de meest inspirerende congressen in Nederland.

Pako de Lange

Congres voorzitter 2011 Huidig: Team lead business Reporting & Analytics bij Jacobs Douwe Egberts

Voorzitter zijn van het februaricongres is voor mij een reden geweest om beroep te doen op mijn creativiteit en mijn organisatieskills. Ik heb geleerd dat het uiteraard belangrijk is om binnen de commissie de taken onderling goed te verdelen en daar op te sturen, maar dat het minstens net zo belangrijk is dat je plezier met elkaar hebt en daardoor een hecht team wordt met grote betrokkenheid. We doen het namelijk allemaal vrijwillig. In mijn werk wat ik nu doe, waarbij ik steeds in verschillende teams werk, is dat waar ik voortdurend naar zoek: betrokkenheid omdat je het werk leuk vindt om te doen, niet omdat je betaald wordt.

Michelle de Vries

Congres voorzitster 2015

“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.” – Winston Churchill

Dit was de gedachte die gedurende de 8e editie van het Februaricongres centraal stond. Tegenslagen zijn van alle tijden en zeker ook van deze. Denk aan een krappe arbeidsmarkt, budgetten die gekort worden in de zakenwereld en door de overheid, de druk om jezelf nog beter te profileren als je concurrentie en ga zo maar door. Hoe bewandel jij in een tijd als deze je eigen, hobbelige weg naar de top vol successen en tegenslagen? Sprekers uit zowel de sport- als de zakenwereld hebben hun eigen persoonlijke verhalen gedeeld. Door middel van breed uiteenlopende workshops waren de deelnemers in staat om deze vraag ook deels voor henzelf te kunnen beantwoorden. Dit alles heeft aan een zeer inspirerend congres bijgedragen.