Het Februaricongres

Het Februaricongres is een jaarlijks terugkerend evenement in Tilburg wat zich richt op de trends op de arbeidsmarkt. Hierbij wordt het toekomstperspectief van de student behandeld. Door middel van interessante sprekers en interactieve, door bedrijven verzorgde, workshops biedt Het Februaricongres de student de perfecte mogelijkheid om zich te verdiepen in een actuele trend en om in contact te komen met aansprekende bedrijven. 

Jerre Maas

“Voor de tweede keer heb ik de eer gehad Het Februaricongres in goede banen te mogen leiden. Net als de vorige keer was alles tot in de puntjes verzorgd; toffe workshops die op tijd klaar waren, inspirerende sprekers en een uitmuntende organisatie die sponsoren, sprekers en gasten in de watten wisten te leggen.”

Young Talent Factory

Young Talent Factory heeft een inspirerende workshop gegeven op Het Februaricongres. Dankzij het enthousiaste team verliep de samenwerking vlekkeloos. Vanuit het publiek hebben wij enthousiaste geluiden gehoord over de workshop en hebben meerdere studenten zich direct ingeschreven voor een vervolgworkshop van Young Talent Factory. Namens de organisatie bedanken wij Young Talent Factory voor hun bijdrage aan Het Februaricongres!”

Polle de Maagt

“Een warme deken. Dat blijft me bij van Het Februaricongres. Als van-oorsprong-Tilburger die tegenwoordig de wereld over reist, was het fijn terug thuis komen – een gigantische zaal met gretige studenten, een boeiend en actueel onderwerp, een superstrakke organisatie en een goede borrel om alles af te sluiten. Warm aanbevolen.”

Frisse Blikken

Aansluitend op het thema van het Februaricongres ‘van stress naar succes’ heeft Frisse Blikken een interactieve workshop gegeven op het gebied van vitaliteit, een verrassende en creatieve invalshoek op dit thema! Studenten liepen geïnspireerd de deur uit door de manier waarop Frisse Blikken gehoor geeft aan dit onderwerp binnen hun werkcultuur en de studenten hadden ook direct praktische tools in handen die ze kunnen gaan gebruiken in hun dagelijks leven. Een waardevolle bijdrage van Frisse Blikken waar we zo graag voor bedanken! 

Gemeente Tilburg

‘Wat een betrokkenheid’. Studenten hebben in een workshop met de gemeente Tilburg meegedacht over vraagstukken als: ‘We willen gehoor geven aan de stem van burgers, maar hoe zorgen we er als gemeente voor dat burgers hun stem ook laten horen en waarover willen ze hun stem laten horen?’; ‘Hoe stimuleren we jongeren van 12-18 jaar om meer te sporten en bewegen?’ En ‘Hoe stimuleren we vitaliteit binnen verschillende doelgroepen?’ Dit leverde leuke, inspirerende ideeën op.

Editie 2020: Van Stress naar Succes

Op 13 februari 2020 vond de 13e editie van Het Februaricongres plaats bij Seats2meet (Lochal) met als thema: Van Stress naar Succes! Deze avond stond in het teken van vitaliteit, plannen en positiviteit. Patrick Degen, Jochem van Hessen, Tom Plug en Tijs Koedam waren op deze avond aanwezig als spreker om de aanwezigen te informeren en enthousiasmeren. Ook dit jaar kwamen bedrijven een workshop geven waarin het thema van dit jaar ook terugkwam. We bedanken de aanwezige bedrijven: Building Blocks, Freshheads, Frisse Blikken, Gemeente Tilburg, Inhealth, MannaertsAppels, Supply Value, TryLikes en Zanders nogmaals voor de inspirerende workshops!

Voorzitter: Myrna Berbers
Commissaris extern: Eva de Lange
Penningmeester: Dionne Derksen
Programma coördinator: Jelle de Ruiter
Evenement coördinator: Laura Klaassen
Promotie commissaris: Esra BahadinEditie 2019: Baanbrekend
Op 21 Februari 2019 werd de 12e editie van Het Februaricongres georganiseerd bij Van der Valk Tilburg. De trend ‘digitale revolutie’ werd deze editie behandeld. Vragen als ‘welke invloed heeft digitalisering op jouw baan?’ en ‘hoe wordt jij future ready?’ werden onder andere afgelopen jaar beantwoord. Er waren workshops te volgen van KMPG Nederland, Rabobank, MindLabs, Badreddine Tazrouti, TABS Holland, Young Talent Factory en Frisse Blikken. Daarnaast waren topspreker Polle De Maagt en minister Koolmees aanwezig. Het was een geslaagde editie!

Voorzitter: Naomi de Fouw
Commissaris extern: Sietske Brinksma
Penningmeester: Bernhard Toering
Programma coördinator: Dionne Heuts
Evenement coördinator: Maxime van Esch
Promotie commissaris: Anouk Bouma