Workshop: Ministerie van Financiën

Ministerie van Financiën

Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.

Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten. Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien

Werk je graag in een omgeving midden in de politieke belangstelling? Wil je de mogelijkheden krijgen om je steeds te ontwikkelen en door te groeien? Dan pas je uitstekend bij het ministerie van Financiën. De lijnen zijn kort. Dat betekent dat ook starters snel met de politieke en ambtelijke top om de tafel zitten.Investeren in onze medewerkers vinden wij vanzelfsprekend. We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.


Meer weten? Schrijf je in voor het Februaricongres via deze link of neem een kijkje op de site van ministerie van Financiën!

Workshop

Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Dit betekent dat we de verscheidenheid in perspectieven, achtergronden en inzichten waarderen en benutten in ons werk. In deze workshop nemen wij jou in vogelvlucht mee in hoe wij tegen diversiteit en inclusie aankijken in ons werk. Maar nóg belangrijker: wij geven jou dé kans om met ons mee te denken in hoe wij ons nog beter kunnen profileren op de arbeidsmarkt. Waar denk jij aan als je het ministerie van Financiën voorbij ziet komen? Waarom zou jij willen werken bij ons ministerie en waarom juist niet?