Workshop: ProRail

ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland. Samen met vervoerders zet ProRail zich 24/7 in om reizigers en goederen veilig en op tijd op hun bestemming te laten komen.

ProRail wil meer treinen laten rijden, op een veilige manier en met minder hinder, nu en in de toekomst. Dat doen zij met aandacht voor hun invloed op milieu en samenleving. Ze gaan slim om met de beperkte ruimte die er is. Zo laten ze over hetzelfde spoor meer treinen rijden en zorgen ze voor goede aansluiting op voor- en natransport. ProRail minimaliseert de CO2-uitstoot van het spoor door te besparen op het energiegebruik en uitstoot van de hele sector én het stimuleren van circulair materiaalgebruik. Ook wordt er energie opgewerkt, bijvoorbeeld op perrondaken.

Verder is ProRail een goede buur voor de omgeving, hiervoor worden diverse maatregelen getroffen die bijdragen aan een prettige leefwereld voor mens en dier en natuur.


Meer weten? Schrijf je in voor het Februaricongres via deze link of neem een kijkje op de site van ProRail

Workshop
ProRail werkt dagelijks aan de verbinding van mensen, steden en bedrijven per spoor. Hebben we nieuw talent nodig? Dan willen wij alle potentiele talenten bereiken op de arbeidsmarkt en vooral ook oog hebben voor talenten die afstand tot die arbeidsmarkt ervaren. Hoe eten we deze olifant? In stukjes! Sluit je aan bij de workshop van ProRail en denk mee over de dilemma’s en uitdagingen die we hierbij tegenkomen.